Top 10 SchoolAdvice studiestrategieën

Klaar, ingesteld, geslaagd!

door Katie Nicol | Principal SchoolAdvice Academy. | [e-mail beveiligd]

De examenperiode kan voor veel studenten een stressvolle tijd zijn, daarom hebben we een  Top Tien SchoolAdvice-studiestrategieën lijst die kan helpen bij het verlichten van angstgevoelens en studenten vertrouwd te laten zijn met het schrijven van hun examen.

Nummer een

Nummer een

KOM TOT RUST


Je studiesessies moeten rustig en ontspannen zijn. Als je gestrest, angstig of ongemakkelijk bent tijdens het studeren, zal het erg moeilijk zijn om informatie te bewaren.

SchoolAdvice Academy Online Learning

Nummer twee

Nummer twee

Tempo jezelf


Voor studenten die moeite hebben om gefocust te blijven, zijn korte en frequente studieperiodes essentieel. Ken uw limiet! Je zult in staat zijn om meer gedaan te krijgen in een kortere hoeveelheid gefocuste tijd dan langere studieperiodes met verlies van concentratie. Voorbeeld: als je 40 minuten geconcentreerd kunt blijven: studeer 40 minuten, neem dan een pauze van 10 minuten en ga weer 30 minuten studeren. Herhaling. Je pauze van 10 minuten zou moeten zijn om je geest te ontspannen, of het nu gaat om een ​​tussendoortje of om aan lichaamsbeweging te doen. Vermijd elke vorm van schermtijd tijdens je studiepauze.

Nummer drie

Nummer drie

Tijd en plaats


Kies, indien mogelijk, een tijdstip waarop u de meeste energie en het vermogen hebt om te focussen en een omgeving kiest die u een ontspannen gevoel geeft en verstoken is van afleidingen. (Zet je telefoons uit!)

SchoolAdvice Academy Online Learning

Nummer vier

Nummer vier

denk vooruit


Denk tijdens het studeren na over welke vragen kunnen worden gesteld en hoe je ze zou kunnen beantwoorden. Als de informatie niet belangrijk lijkt voor het onderwerp, besteed er dan niet te veel tijd aan.

SchoolAdvice Academy Online ESL

Nummer vijf

Nummer vijf

kalmerende muziek


Sommige studenten luisteren naar muziek terwijl ze studeren. Luisteren naar muziek waar u regelmatig naar luistert of die kalmeert, klassieke muziek kan ook helpen bij het bewaren van de informatie die u studeert.

 

SchoolAdvice Academy Online ESL

Nummer zes

Nummer zes

Handgeschreven notities


Schrijf uw aantekeningen met de hand. Hoewel veel studenten hun tijd studeren op een computer en aantekeningen maken op een tablet of laptop, kun je je materiaal beter onthouden wanneer je je aantekeningen handmatig schrijft.

SchoolAdvice Academy Online Learning

Nummer zeven

Nummer zeven

Examenstijl


Studeer voor de stijl van examen. Als het meerkeuze is, moet u de definities en concepten kennen. Concentreer u bij essay-examens op uw begrip van alle gepresenteerde concepten, met voorbeelden in gedachten.

Nummer acht

Nummer acht

Maak wat lawaai


Lees hardop. Om te voorkomen dat je in een trance-achtige toestand terechtkomt waarin je leest zonder echt te verwerken, begin je hardop te lezen. Het is een van de oudste en lo-fi-studiehacks, maar ook een van de meest effectieve

SchoolAdvice Academy Online Learning

Nummer negen

Nummer negen

FUel Up


Voorzie uw hersenen van brandstof met gezonde, hele voedselsnacks. Fruit en noten zijn geweldige bronnen van brandstof voor tussendoortjes tijdens het studeren of voor het afleggen van je examen.

SchoolAdvice Academy Online ESL

Nummer tien

Nummer tien

Klaar voor jezelf


Tot slot, als je gaat zitten om je examen af ​​te leggen, neem dan drie keer langzaam en diep adem om te ontspannen en herinner jezelf eraan dat je klaar bent om dit examen af ​​te leggen.

 

SchoolAdvice Academy Online ESL

Bonustips

Bonustips

Tips voor multiple choice-examens


Lees eerst de vraag, kijk niet naar mogelijke antwoorden. Ken je het antwoord voordat je naar de mogelijkheden kijkt? Kies het en ga verder.

Als u niet zeker weet wat het antwoord is elimineren degenen die je kent, zijn niet mogelijk.

Te gebruiken grammaticale aanwijzingen in de vraag om andere mogelijke antwoorden te elimineren.

Als een optie volledig is onbekende, het is waarschijnlijk niet het antwoord

Als je vast te zitten op een vraag, ga verder naar de volgende en ga later terug.

Als je het hele examen hebt gedaan, heb je mogelijk hints en extra informatie gevonden waarmee je de vragen kunt beantwoorden waar je niet zeker van was. (Je kunt er meestal veel van vinden hints en herinneringen in andere vragen tijdens het examen).

 

Top tien e-boek downloaden

Vul je e-mailadres in. Een downloadlink zal onmiddellijk naar u worden verzonden.

0 reacties

Geef je mening

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Copyright © 2019 SchoolAdvice Inc. Aangedreven door onze partners, Sparrow Digital Inc.

376 Victorialaan #200
Westmount, Canada, H3Z 1C3

Privacybeleid
Cookie beleid
Algemene Voorwaarden
Groene Hosting-badge