door Katie Nicol | SchoolAdvice Onderwijsadviseur | [e-mail beveiligd]

"Als je een tuin en een bibliotheek hebt, heb je alles wat je nodig hebt."

..Marcus Tullius Cicero


Als we het over onderwijs hebben, lijkt de focus altijd te liggen op de academische kernvakken van het voorgeschreven curriculum. Om succesvolle leerlingen te zijn, moeten alle leerlingen echter goed eten. Voeding speelt een sleutelrol bij de gezonde ontwikkeling van kinderen en voedzame voeding geeft lichaam en geest de energie die nodig is om te groeien, zich goed te voelen, actief te zijn, gezond te blijven en te leren. Er zijn hier twee belangrijke aspecten om over na te denken. De eerste is dat we alle jongeren van voedzaam voedsel kunnen voorzien, zodat hun hersenen klaar zijn om te groeien en zich te ontwikkelen. De tweede is om hen de leermiddelen aan te reiken om het belang van voeding en voeding te leren en te ervaren. Om ervoor te zorgen dat alle studenten voldoende voeding krijgen, zijn voedselzekerheidsprogramma's nodig. Voedselzekerheidsprogramma's bieden mensen in nood toegang tot voldoende voedsel voor een gezond leven. 

 

Het Depot Community Food Center, is een community-gebaseerde non-profit organisatie opgericht in 1986 die samenwerkt met andere communitypartners om voedselveiligheidsproblemen in verschillende westerse sectoren van Montreal aan te pakken. Ze bieden een verscheidenheid aan gemeenschapsprogramma's die werken om de toegang tot gezond en betaalbaar voedsel te verbeteren, sociaal isolement te verminderen en persoonlijke groei en maatschappelijke betrokkenheid bij de deelnemers te bevorderen.

In 2014 is het Depot opgericht een pousse!, een initiatief van de sociale economie dat stadslandbouw gebruikt om leren, het opbouwen van vaardigheden en sociale uitwisseling te vergemakkelijken. een pousse! werkt samen met scholen, seniorenwoningen en gemeenschapsgroepen om tuinen op maat te ontwerpen en te bouwen en educatieve en therapeutische programma's te maken. Alle opbrengsten gegenereerd door een pousse! worden opnieuw geïnvesteerd in de voedselzekerheidsprogramma's van de Depot.

De vijf doelstellingen van Ça pousse.

Nummer een

Nummer een

Tuinen worden gebruikt als een hulpmiddel om studenten te betrekken bij pedagogiek, evenals voor therapeutische en recreatieve doeleinden in instellingen. 

Nummer twee

Nummer twee

Klanten zijn uitgerust met de juiste middelen en kennis om hun projecten te ondersteunen en te laten groeien. 

Nummer drie

Nummer drie

Deelnemers kunnen de groenten die ze consumeren identificeren en weten hoe ze moeten groeien en gebruiken. 

 

Nummer vier

Nummer vier

Klanten en deelnemers zijn gevoelig voor milieukwesties en de relevantie van stadslandbouw voor gezonde lokale voedselsystemen. 

 

Nummer vijf

Nummer vijf

Gemeenschappen hebben natuurlijke en productieve ruimtes om te verzamelen en uit te wisselen. 

 

Waarom een ​​schooltuin?

Ça pousse helpt scholen


Schooltuinen lijken misschien een ontmoedigende taak voor elke schoolbeheerder of leraar, maar er zijn tal van voordelen voor het hebben van een schooltuin voor zowel studenten als de omliggende gemeenschap.  een pousse! helpt scholen hun tuinen aan te leggen en / of te onderhouden. Dit programma helpt leraren en klaslokalen om hun tuin te ontwikkelen en te bouwen, of het nu een binnentuin of een buitenruimte is.  een pousse! helpt bij het plannen en ontwerpen om erachter te komen welke opties het beste zijn voor uw specifieke school. Ze bieden scholen 30 verschillende workshops om dit soort tuinprojecten effectief te implementeren, variërend van workshops gericht op de biologie en wetenschapsaspecten van het onderhoud van een tuin, tot een meer op kunst en taal gebaseerde programmering. 

Voordelen van het hebben van een tuin op uw school


Tuinen kunnen veel meer doen voor het leren van studenten dan alleen wat er op de planten wordt gekweekt. Er zijn veel manieren om de tuin met het leerplan te verbinden, waardoor het leren concreter en toegankelijker wordt voor alle soorten leerlingen. 

Studies die aantonen dat buiten leren een positieve invloed heeft op de geestelijke gezondheid. Het vermindert angst en stress, en verhoogt de concentratie en nieuwsgierigheid. Natuurlijk zijn studenten, net als wij allemaal, enthousiast om buiten het klaslokaal te komen. Maar als ze er eenmaal aan wennen, raken ze minder afgeleid en beginnen ze meer gefocust en kalm te zijn in het natuurlijke licht van de buitenlucht in plaats van de institutionele verlichting in onze scholen. 

Door het bouwen en onderhouden van een tuin kunnen studenten fysieke bewegingen maken die niet competitief zijn, maar eerder samenwerken. Het vereist veel samenwerking om samen een tuin te bouwen en te onderhouden. Dit bouwt ook het zelfvertrouwen van studenten op, omdat ze iets productiefs doen en op een positieve manier vaardigheden en kwaliteiten opbouwen. 

lerarenopleiding


Er zijn veel manieren waarop tuinen kunnen worden verbonden met het curriculum via wetenschap en biologie, wiskunde, taalkunst, schilderen en tekenen, geschiedenis, enz. Het biedt leraren de mogelijkheid om ook creatief te worden! 

een pousse! biedt nu lerarenopleidingen om leraren te helpen zich comfortabeler en zelfverzekerd te voelen bij het betrekken van tuinen bij hun leerprogramma's. Tijdens deze trainingen leren leraren over projectmanagement, hoe tuinen effectief in het leerprogramma te integreren en krijgen ze toegang tot leermiddelen, posters en activiteitenbladen om het leren dat plaatsvindt te versterken. 

De volgende lerarenopleiding vindt plaats in februari 2020. Meld u vóór 10 januari aan voor 5% korting. 

Tuinen zijn verbazingwekkende ruimtes op scholen. Niet alleen zal het hebben van een tuin op uw school zeer gunstig zijn voor uw studenten en schoolgemeenschap, maar het helpt ook bij het leveren van voedzaam voedsel aan gezinnen in nood in het grotere gebied van Montreal. 

0 reacties

Geef je mening

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Wij zijn hier om te helpen!

12 + 14 =

Office

1001 Lenoir Ave, Suite B-111
Montreal, Quebec H4C 2Z6

uren

MF: 9:00 - 17:00 uur
SS: op afspraak

Bel ons

(888) 509-7202
(514) 350-3519

Copyright © 2020 SchoolAdvice Inc. Aangedreven door onze partners, Sparrow Digital Inc.