Terug naar school 2020-update - Overzichtsplannen Ontario en BC

door Ian Howarth | Auteur, SchoolAdvice Consultant | [e-mail beveiligd]

In de vroege dagen van een Canadese augustus tellen ouders, leerkrachten en leerlingen een soort stil af naar het einde van de zomer en het begin van een nieuw schooljaar. Tijd om kleding en schoolspullen te kopen en de items af te vinken die over het algemeen op een door de school verstrekte lijst staan. Voor de allereerste keer staat er iets nieuws op de agenda (niet op de lijst) en dat zou een hoge angst zijn vanwege de wereldwijde coronavirus-pandemie. Om te proberen die collectieve bezorgdheid weg te nemen, hebben provinciale overheden hun plannen uiteengezet voor een veilige back-to-schoolomgeving voor leraren, bestuurders en studenten. Zowel British Columbia als Ontario boden hun formule voor de terugkeer eind vorige week aan, waarbij ze details uitwerkten over hun intentie om elementaire en secundaire studenten in september terug te laten keren naar de lessen.

Centraal in elk plan staat natuurlijk de veiligheid van het schoolpersoneel en de leerlingen. Alle 10 Canadese provincies staan ​​stevig achter en zijn toegewijd aan het idee dat scholen moeten opstarten.Natuurlijk is niet iedereen tevreden over wat de plannen inhouden. .

 

Hier zijn enkele hoogtepunten uit beide provincies:

 

Ontario

Een COVID-19-plan betekent dat een regering bereid moet zijn om wat extra geld in te zetten ter ondersteuning van haar maatregelen. Voor Ontario vertaalt dat zich in ongeveer $ 306 miljoen: $ 60 miljoen daarvan voor maskers, gelaatsschermen en sanitaire stations; $ 120 miljoen voor het inhuren van 500 "schoolgerichte" verpleegsters en 900 extra beheerders, plus schoonmaakbenodigdheden en nog eens $ 30 miljoen voor onderwijzend en toezichthoudend personeel. 

Basisscholen zullen openstaan ​​voor persoonlijk onderwijs, terwijl middelbare scholen afwisselen tussen bijwonen en online leren. Maskers worden aanbevolen voor groep 4-12, terwijl de jongere studenten, die meer problemen zullen hebben met het correct dragen van maskers, deze niet hoeven te dragen.

Niet alle regio's van Ontario bevinden zich in fase 3 van de opening en ouders worden aangemoedigd om bij hun plaatselijke schoolbestuur na te vragen in welke categorie ze vallen.

Een belangrijke klacht is het feit dat elementaire klassen niet zijn verkleind. NDP-onderwijscriticus MPP Marit Stiles heeft de door de Ford-regering voorgestelde plannen uitgetekend en zei dat het plan geen adequate aanwerving van extra leraren toestaat, wat neerkomt op een gemiddelde van $ 16,000 aan extra financiering per school. Volgens statistieken van 2018-19 heeft Ontario 3948 basisscholen en 880 middelbare scholen. 

 

Terug naar school met coronavirus

Het gerespecteerde en wereldberoemde Sick Kids Hospital in Toronto heeft ook ingespeeld op de terug-naar-schoolprotocollen, waarbij kleinere klassen worden aanbevolen, goede handhygiëne wordt aangeleerd en ouders worden aangemoedigd om hun kinderen niet naar school te sturen als ze zich niet goed voelen. “We moeten accepteren dat COVID-19 nog lang bij ons zal blijven. We moeten doorgaan met bepaalde activiteiten in ons leven, zoals scholing, terwijl we in gedachten moeten houden dat er veel manieren zijn om risico's te verminderen ”, zegt Dr. Ronald Cohn, President en CEO van SickKids. "Als samenleving hebben we een belangrijke verschuiving gemaakt in de dialoog over onze kinderen en de nadelige gevolgen voor de gezondheid van schoolsluitingen", zei Dr. Cohn. “Hoewel we erkennen dat COVID-19 nog enige tijd bij ons zal zijn, is het voor veel kinderen, jongeren en gezinnen onhoudbaar geworden om thuis te blijven van school. Effectieve, op feiten gebaseerde strategieën kunnen de veiligheid van leerlingen, leerkrachten, schoolpersoneel en gezinnen helpen bevorderen wanneer ze weer naar school gaan. "

 

De vier grote lerarenvakbonden in Ontario waren niet zo enthousiast over het terug naar school-pakket. Sam Hammond, voorzitter van de Elementary Teachers Federation of Ontario (ETFO), zegt dat er meer moet worden gedaan om een ​​veilige terugkeer naar school voor alle betrokkenen adequaat te financieren.

"Hoewel de aankondiging van nieuwe financiering welkom is, is het vrij duidelijk dat de regering van Ford niet bereid is om de volledige kosten te betalen om de veiligheid van studenten en docenten in september te garanderen", zei Hammond. "De premier beloofde Ontarians dat hij 'kosten noch moeite zal sparen' om mensen veilig te houden, maar hij en minister van Onderwijs Stephen Lecce verraden die belofte aan studenten, opvoeders, ouders en gemeenschappen met dit slecht voorbereide plan."

Sommige ouders zijn opgelucht dat leerlingen weer op school zijn en niet online, een proces dat niet elke ouder kan volgen of evalueren. Studenten hebben structuur nodig, de meeste experts zijn het erover eens, en kijken of af en toe een online leersessie met je zoon of dochter bezoeken, beantwoordt gewoon niet aan hun leerbehoeften. Toch is leren op afstand voor velen een effectieve educatieve optie geweest en die deur is dat geopend, om nooit meer te worden gesloten. Ingebouwd in het plan van Ontario is leren via het web voor die gezinnen die ervoor kiezen hun kinderen niet terug naar school te sturen. Er zullen enkele ouders zijn die terug naar school niet zien als de feestelijke gebeurtenis die het ooit was. 

British Columbia

British Columbia is een van de weinige Canadese provincies die studenten in juni met enig succes terugbrengt. Als zodanig heeft de overheid COVID-19-procedures die werkten voor de naar schatting 200,000 studenten die teruggingen in de weken voorafgaand aan de normale zomervakantie.

BC trekt $ 45.6 miljoen uit voor zijn terug naar school-protocol. Studenten zullen worden onderverdeeld in “leergroepen” (een andere term voor cohorten) van 60 voor basis- en middelbare school (klas 7 en 8) en 120 voor secundair onderwijs. Deze leergroepen zijn ontworpen om het aantal mensen waarmee studenten in contact komen te verminderen, waardoor het risico op overdracht van het nieuwe coronavirus wordt verkleind, zei volksgezondheidsfunctionaris Bonnie Henry.

Natuurlijk zijn er sommigen die denken dat het idee om weer naar school te gaan slecht is. Een online petitie die wordt verspreid, wint aan populariteit met meer dan 1,000 handtekeningen. "Dit plan is in strijd met de aanbeveling van 'minder gezichten, grotere ruimtes' ', luidt de petitie. “Het is onverantwoord om van studenten te eisen dat ze in september 2020 weer op volle kracht naar de les terugkeren, ondanks dat we erkennen dat sociale afstand niet mogelijk is. Dit 'plan' om te proberen onze kinderen verplicht terug naar school te krijgen, is buitengewoon onverantwoordelijk. "

Teri Mooring, president van de BC Teachers 'Federation, sprak namens zijn 42,000 lerarenlidmaatschap. “Als leraar, ouder, grootouder en voorzitter van de BCTF ben ik het ermee eens dat we weer persoonlijk moeten leren. Er waren veel uitdagingen met noodleren op afstand in het voorjaar, evenals de gedeeltelijke terugkeer in juni. Maar de noodzaak om leerlingen weer naar school te krijgen moet in evenwicht worden gebracht met gezondheids- en veiligheidsoverwegingen ... Op basis van wat de regering vandaag heeft vrijgegeven, is hun plan nog niet klaar. Het heeft meer werk nodig. "

Aanmeren was niet helemaal oppositioneel en prees de regering voor het bijeenbrengen van een aanzienlijk bedrag aan nieuwe financiering om de schoonmaak te verbeteren, meer personeel aan te nemen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te bieden aan alle leraren en personeel die dit nodig hebben of willen. ”Leraren en ondersteuning het personeel heeft in september tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe structuren, ervoor te zorgen dat de juiste gezondheids- en veiligheidsprotocollen werken en leermiddelen en lessen voor te bereiden die aansluiten bij de nieuwe realiteit. " Alsof lesgeven niet al een uitdagend beroep is, zal in deze tijd terug naar school een gezondheidswerker worden toegevoegd aan de lange lijst van verantwoordelijkheden die veel leraren naar verwachting zullen vervullen.

Particuliere scholen rekruteren verpleegkundigen om ervoor te zorgen dat de school opnieuw begint. SchoolAdvice Career Network vacatures.

Verpleegkundige banen op particuliere scholen nemen dramatisch toe

Covid Reality Check van een schoolinspecteur in Arizona

Tot slot, in de categorie "Jij denkt dat je problemen hebt", relativeert dit Washington Post-verhaal over een opzichter van een kleine school in Arizona de terugkeer naar school in het perspectief dat hij over twee weken wil openen. Een ontroerend verslag van een man die met meerdere hoeden tegelijk probeert te jongleren. Net als de frontliniewerkers die als helden worden beschouwd, verdient hoofdinspecteur Jeff Gregorich een plaats vooraan en in het midden met anderen die geld verdienen met de beperkte middelen die ze hebben.  

Hier is een fragment:

Ik run een wijk met hoge behoeften in het midden van nergens Arizona. We zijn voor 90 procent Hispanic en meer dan 90 procent gratis lunch met korting. Deze kinderen hebben elke dollar nodig die we kunnen krijgen. Maar Covid verspreidt zich over dit gebied en raakt mijn staf, en nu voelt het alsof er een pistool tegen mijn hoofd ligt. Ik ben al een leraar kwijtgeraakt aan dit virus. Loop ik het risico om weer open te gaan, zelfs als het ons meer levens gaat kosten? Of runnen we de school op afstand en ontnemen we deze kinderen uiteindelijk?

 

Om het volledige artikel te lezen,Klik hier:

scholen openen in Arizona terwijl covid 19 zich verspreidt

0 reacties

Geef je mening

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Copyright © 2020 SchoolAdvice Inc. Aangedreven door onze partners, Sparrow Digital Inc.

376 Victorialaan #200
Westmount, Canada, H3Z 1C3

Privacybeleid
Cookie beleid
Algemene Voorwaarden
Groene Hosting-badge