Tale of Two Schools: Stanstead College en Lower Canada College Bereid je voor op een uitdagend nieuw schooljaar

door Ian Howarth | Opvoeder, auteur, SchoolAdvice Consultant | [e-mail beveiligd]
22 Augustus 2020

Het komende academiejaar 2020-21 zal ongetwijfeld ten onder gaan als de moeilijkste school ooit. Voorbij is de pure anticiperende opwinding van een nieuwe klas, nieuwe leraren, een nieuwe school en nieuw gekochte kleding en benodigdheden voor terug naar school.

Voor sommige ouders, vooral die van jonge kinderen, zal het zijn alsof ze hun kind de oorlog in sturen.

Maar scholen bereiden zich allemaal voor om de terugkeer naar school zo veilig mogelijk te maken onder de bijzondere omstandigheden van een wereldwijde pandemie. Beheerders hebben de taak hun school voor te bereiden aan de hand van richtlijnen van de overheid en deze nog verder uit te breiden.

Kostscholen zoals Stanstead staan ​​voor een bijzondere uitdaging aangezien een groot percentage van hun studenten uit andere landen buiten Canada komt. Toen ik contact opnam met Michael Wolfe, het hoofd van de school van Stanstead, was het laat in de avond, het einde van een zeer lange dag voor hem die begon om 6 uur en eindigde met een lange afstand Zoom (in het Mandarijn) telefoontje met ouders van Chinese studenten die de komende 30 maanden onder zijn hoede zal zijn. Hij was vrijgevig met zijn tijd aangezien hij aan het einde van een 10-urige dag zat. Met ongeveer drie weken voor het begin van het schooljaar, weet Wolfe nog steeds niet hoeveel studenten de reis zullen kunnen maken.

Lower Canada CollegeHet hoofd van de school Chris Shannon, die 6 jaar als hoofd van de school aan Stanstead heeft doorgebracht, kan zich inleven in de onzekerheid waarmee zijn opvolger wordt geconfronteerd. Ook hij nam tijd vrij van zijn drukke agenda om de protocollen te schetsen die LCC onderneemt om de school zo veilig mogelijk te maken voor een terugkeer van 2 september. Shannon weet dat alles wat hij en zijn personeel doen, van dag tot dag, van week tot week kan veranderen. Hij noemt het in een staat van 'high-flex' zijn.

Voor beide scholen - en de honderden andere openbare en particuliere scholen die ook in een staat van high-flex verkeren - is dit schooljaar een test die ze liever niet schrijven. Maar toch een test.

 

Stanstead College

Verscholen in een schilderachtig stuk landelijk onroerend goed in de Eastern Townships van Quebec (ongeveer 3 uur rijden van Montreal) ligt Stanstead College, een gemengde school die bijna 10 maanden per jaar de thuisbasis is van studenten uit landen als China , Mexico, de VS en Canada. Stanstead College heeft een rijke geschiedenis, gebouwd slechts zeven jaar na de geboorte van Canada in 1867. Inclusief twee wereldoorlogen, drie verwoestende branden - plus verschillende onrust buiten zijn grenzen - en Stanstead kan op zijn minst duurzaamheid claimen als een van zijn blijvende eigenschappen . Het academiejaar 2020-21 voor Stanstead, evenals voor alle scholen in Canada, zal zeker de duurzaamheid ervan testen, samen met zoveel andere belangrijke principes van onderwijs en menselijk gedrag onder stress.

Een mening van Stanstead College in de herfst.

Schoolhoofd Michaël Wolfe heeft de laatste tijd veel tijd doorgebracht met ouders van aanstaande studenten aan Zoom-oproepen, die nu een essentieel hulpmiddel zijn geworden om ouders te begeleiden die wachten op een studievergunning en hen te verzekeren dat alle mogelijke veiligheidsmaatregelen aanwezig zijn om de impact van COVID te verminderen -19. "Het is niet normaal om zo veel onlinevergaderingen te houden als ik onlangs heb gedaan", zegt Wolfe, die in zijn 16e jaar is als hoofd van de school van Stansted. "De situatie vraagt ​​om veel meer communicatie met ouders." De Zoom-oproepen naar internationale locaties betekenen dat er Franse, Spaanse of Mandarijn-vertalers moeten worden gebruikt, wat een zekere moeilijkheidsgraad en diplomatie aan het proces toevoegt.

Bijna 50% van de studenten van Stanstead komt van elders

Zullen er nog huisgenoten zijn? Wat moet ik doen als mijn vergunning te laat is? Hoe kan mijn zoon of dochter bijpraten als ze te laat komen? Zijn maskers verplicht? Dit zijn slechts enkele van de vragen waarop ouders antwoorden nodig hebben, en voor het grootste deel kan Wolfe ze beantwoorden. Ja, er zullen nog steeds huisgenoten zijn. En volgens de Richtlijnen van de regering van Quebec maskers zijn nodig in gemeenschappelijke instellingen. Studenten die te laat komen, worden in quarantaine geplaatst en krijgen online instructies om er zeker van te zijn dat ze worden ingehaald. De vergunningsvraag is echter een iets delicater onderwerp. De pandemie heeft de bureaucratie van de verwerkingsvergunningen een beetje onvoorspelbaarder gemaakt en daarom is Wolfe niet zeker van de inschrijving van Stanstead. Bijna 50% van de studenten van Stanstead komt van elders. "Vorig jaar hadden we 245 leerlingen van groep 7-12, maar dit jaar hebben we een budget gemaakt voor een aantal scenario's op basis van verschillende cijfers", zei hij. Hij heeft 18 studenten die net over de grens in Vermont wonen en die in quarantaine moeten, dan ofwel instappen in Stanstead of een plaatselijk huis zoeken dat hen voor het schooljaar zal inkopen. Vanaf nu is de grens tussen de VS en Canada gesloten tot 21 september.

Hoogbegaafde kinderen tonen een intense focus op interessante onderwerpen.

Amy Wolfe, bibliothecaris | Michael Wolfe, hoofd van de school | Hayley Wolfe, leerling 9

Met een startdatum van 2 september streven de meeste internationale studenten ernaar om minimaal twee weken van tevoren op de campus te zijn om in quarantaine te kunnen. Stanstead heeft daarvoor een voormalige seniorenwoning gehuurd. En hoewel de Canadese studenten zich niet hoeven te isoleren, wordt aan degenen die normaal het weekend naar huis zouden kunnen, gevraagd om op de campus te blijven. "We zouden bepaalde weekenden kunnen reserveren voor de studenten uit Quebec om naar huis te gaan, maar voorlopig willen we dat ze op de campus blijven", zegt Wolfe. Terwijl veel scholen zich zorgen maken over de logistiek van het handhaven van sociale afstand in drukke gangen en verstopte gemeenschappelijke ruimtes, zullen Stanstead's uitgestrekte landelijke campus en kleine klassen betekenen dat een belangrijke covid-richtlijn een ding minder is waar personeel en studenten zich zorgen over hoeven te maken. 

 

Hoogbegaafde kinderen tonen een intense focus op interessante onderwerpen.

Atletiek staat centraal in de Stanstead-studentenervaring, maar COVID-19 heeft met name een sleutel in het hockeyschema van de school gegooid. De competitie voor het Stanstead Spartans varsity-hockeyteam voor meisjes en jongens komt voornamelijk van scholen in de staten New England (de grensovergang Vermont Derby Line ligt op slechts vijf minuten lopen van de campus), dus dit seizoen zullen ze lokaal rondscharrelen voor games. Herfstsporten zoals voetbal en langlaufen gaan gewoon door. Misschien is de leider van het veldrijden wel het hoofd van de school Wolfe die $ 19,000 heeft ingezameld voor persoonlijke beschermingsmiddelen voor studenten door sinds maart vorig jaar gemiddeld 100 km per week te lopen. 

Ondertussen heeft Wolfe, wiens vrouw Amy de huisbibliothecaris, wetenschapsleraar en meisjesbasketbalcoach is, een volle bak voor het komende academiejaar. De jongste dochter Hayley gaat dit jaar naar klas 9, terwijl haar oudere broers en zussen Campbell en Riley werken aan hun postdoctorale diploma's vanuit de relatieve veiligheid van de campus van hun vader. Wolfe is goed gepositioneerd om de uitdagingen voor studenten te begrijpen, van wie sommigen voor het eerst niet thuis zijn. “Onze focus ligt op het leven op de campus. Hoewel er veel ongerustheid is, ”voegde hij eraan toe. "Ik weet dat onze leraren klaar zijn om te gaan en we hebben er alles aan gedaan om van Stanstead een veilige plek te maken om te zijn en te leren."

 

Lower Canada College

In vergelijking met Stanstead heeft Lower Canada College - of LCC zoals het meer algemeen bekend is - een veel stedelijker profiel in de aan Montreal grenzende wijk van de Notre-Dame-de-Grâce (NDG.) LCC's schoolhoofd, Chris Shannon weet alles van het kostschoolleven na 6 jaar leiding te hebben gegeven aan Stanstead voordat Michael Wolfe het overnam in 2005. Maar net als zijn onafhankelijke schoolcollega erkent hij dat het komende academische jaar een hele reeks nieuwe uitdagingen zal brengen. Als hij en zijn personeel niet alle onvoorziene omstandigheden hebben, komt dat niet door een gebrek aan planning.

Lower Canada College

Shannon geeft leiding aan een team van 14 beheerders die zich bezighouden met de 800 leerlingen van de kleuterschool tot en met de 12de klas. Ze zijn allemaal druk bezig geweest met het opzetten van de school om op 8 september een zo goed mogelijk rendement te behalen. Hoewel de leerlingen sinds midden In maart gaf LCC online instructies om hen betrokken en leerzaam te houden voordat de regering van Quebec in augustus haar back-to-schoolprotocollen opstelde. Hoewel er aan het einde van het academiejaar geen officiële evaluatie was, zei Shannon dat de algemene feedback die LCC kreeg goed was. De regering van Quebec heeft duidelijk gemaakt dat, tenzij studenten een medische reden kunnen geven, van hen wordt verwacht dat ze in de klas zitten. LCC zal wat online instructie beschikbaar stellen aan studenten met gezondheidsproblemen, evenals aan internationale studenten die wachten op een vergunning. Shannon zei dat alle LCC-leraren goed zijn om te gaan in september, maar heeft een paar extra leraren ingehuurd om interne vervangingen te dekken.

LCC Junior studenten die aan projecten werken.

LCC heeft een HVAC-systeem geïnstalleerd en elke klas wordt uitgerust met een luchtreiniger

LCC Senioren die meewerken aan een build.

Ouders zullen het ongetwijfeld geruststellend vinden dat LCC een HVAC-systeem heeft geïnstalleerd en dat elke klas wordt uitgerust met een luchtreiniger. De klaslokalen krijgen elk hun eigen handreinigingsstation en de school wordt na elke dag professioneel schoongemaakt. Studenten zullen worden gevraagd om hun eigen lunches mee te nemen of om een ​​koude lunch aan te vragen die in de klas wordt bezorgd. Voorlopig is het eetgedeelte verboden terrein voor studenten. Er zullen gespreide aankomst- en ophaaltijden zijn om menselijke files te minimaliseren. Sommige studenten zijn misschien blij om de "geen ouders in de school regel" te zien, maar dit zijn buitengewone tijden - of "high-flex" -tijden zoals Shannnon het uitdrukte. "We moeten flexibel zijn tijdens de eerste paar maanden op school", zegt hij. “Regels kunnen veranderen, maar ik denk dat kinderen veerkrachtig zijn. Verandering is voor de meesten moeilijk, maar we zullen ons comfortniveau vinden. "

Shannon heeft zijn comfort gevonden door online videoboodschappen aan te bieden, iets wat hij begon voor de 2020-grads die ceremonieel kort waren veranderd door de pandemie. Er zullen geen welkomstbijeenkomsten zijn, de brood-en-boter-terug-naar-school-routine voor elke schoolbestuurder. Deze video's waren zo'n succes dat de LCC-gemeenschap kan rekenen op wekelijkse berichten van Shannon die ouders en studenten op de hoogte zullen houden - een soort state-of-the-nation-speech. Bovendien heeft LCC een eigen toegangswebsite opgezet met een gedetailleerd overzicht van back-to-school-protocollen die zullen worden bijgewerkt naarmate het academiejaar vordert.

Hoofd van de school, Chris Shannon

Chris Shannon, hoofd van de school

Lager Canada College Football

Net als bij Stanstead legt LCC een zware nadruk op co-curriculaire programma's, of het nu gaat om sport of het debatteam. Het voetbalprogramma van LCC is een van de slachtoffers van de dag, maar contactloze sporten zullen nog steeds doorgaan. Wat niet persoonlijk kan worden bereikt, gaat online. "De pandemie is een soort leerboek voor mondiale krachten", zegt Shannon. "Hoewel het zijn duidelijke nadelen heeft, brengt deze (pandemie) een gemeenschap samen."

0 reacties

Geef je mening

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Copyright © 2020 SchoolAdvice Inc. Aangedreven door onze partners, Sparrow Digital Inc.

376 Victorialaan #200
Westmount, Canada, H3Z 1C3

Privacybeleid
Cookie beleid
Algemene Voorwaarden
Groene Hosting-badge