Lesgeven in Canada

Als je een internationale docent bent die les wil geven in Canada, zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je de overstap maakt. Canada staat bekend om zijn uitstekende onderwijssysteem en veel internationale onderwijzers voelen zich aangetrokken tot het land vanwege de hoge kwaliteit van leven en de mogelijkheden die voor hen beschikbaar zijn. Hier zijn enkele tips en adviezen om je voor te bereiden op lesgeven in Canada.

  • Bekijk de vereisten voor lesgeven in Canada

Voordat u gaat solliciteren naar onderwijsfuncties in Canada, is het van essentieel belang om de vereisten voor onderwijs in het land te onderzoeken. Elke provincie en elk territorium heeft zijn eigen regels en je moet ervoor zorgen dat je over de nodige kwalificaties en certificaten beschikt om les te geven in het door jou gekozen gebied. De meeste provincies vereisen een bachelordiploma in het onderwijs of een verwant vakgebied, evenals een onderwijscertificering van een erkende instelling. Het is ook essentieel om een ​​goede beheersing van het Engels of het Frans te hebben, afhankelijk van de instructietaal op de school waar je les gaat geven.

  • Maak uzelf vertrouwd met het Canadese onderwijssysteem

Canada heeft een gerespecteerd onderwijssysteem, maar het kan verschillen van wat u in uw thuisland gewend bent. Het is essentieel om vertrouwd te raken met het Canadese onderwijssysteem, inclusief het curriculum, de lesmethoden en beoordelingsmethoden. Dit zal u helpen bij het voorbereiden van uw lesplannen en het aanpassen van uw manier van lesgeven om aan de behoeften van Canadese studenten te voldoen.

  • Onderzoek de arbeidsmarkt en kansen

Canada is een divers land en er zijn veel mogelijkheden voor internationale docenten om in verschillende omgevingen les te geven. Het is essentieel om onderzoek te doen naar de arbeidsmarkt en de mogelijkheden die beschikbaar zijn in de provincie of het territorium waar je les wilt geven. U kunt beginnen met het bekijken van vacaturesites, netwerken met andere docenten en rechtstreeks contact opnemen met scholen om te informeren naar mogelijke vacatures.

  • Vraag het juiste visum of werkvergunning aan

Als internationale opvoeder heb je een geldig visum of werkvergunning nodig om legaal in Canada te werken. Het is essentieel om de immigratievereisten te onderzoeken en het juiste visum of werkvergunning aan te vragen voordat u naar Canada verhuist. Het proces kan lang duren, dus het is het beste om het aanvraagproces zo snel mogelijk te starten.

  • Bereid je voor op de kosten van levensonderhoud

Canada staat bekend om zijn hoge levensstandaard, maar kan ook duur zijn. Voordat u naar Canada verhuist, is het essentieel om de kosten van levensonderhoud in het door u gekozen gebied te onderzoeken, inclusief huisvesting, voedsel, transport en andere uitgaven. Dit zal u helpen bij het budgetteren en voorbereiden op de kosten van levensonderhoud in Canada.

SchoolAdvice Vertegenwoordiging & Application Services

 

Als je een ervaren, internationale opvoeder bent die het idee verkent om als leraar of beheerder te werken binnen het Canadese particuliere en onafhankelijke schoolnetwerk, SchoolAdvice nodigt u uit om gebruik te maken van onze vertegenwoordigingsdiensten. 
Heb je een onderwijsgerelateerde vraag?

Lees meer

Nieuws van onze blog

Een Admissions Consultant selecteren - Top 10 tips.

Een Admissions Consultant selecteren - Top 10 tips.

Het kiezen van de juiste school kan een overweldigende en uitdagende taak zijn. Met zoveel mogelijkheden kan het lastig zijn om te bepalen welke school het beste bij je past. Dit is waar een toelatingsconsulent van onschatbare waarde kan zijn. In deze blog belichten we de belangrijkste voordelen van het gebruik van een toelatingsadviseur en de belangrijkste kenmerken waarop u moet letten bij het kiezen van een toelatingsadviseur.

Collegegeld voor privéscholen en huidige trends

Collegegeld voor privéscholen en huidige trends

Elke januari beginnen we met het beoordelen en bijwerken van profielen om wijzigingen in academische programma's, aangeboden cijfers, updates voor docenten en administratie en wijzigingen in collegegeld en schoolgeld weer te geven. Dit jaar hebben we enkele nieuwe trends opgemerkt in de manier waarop scholen ervoor kiezen informatie over collegegeld en vergoedingen op hun websites te publiceren (of niet te publiceren). Een groeiend aantal scholen vermeldt geen tarieven meer op de website van de school. In plaats daarvan vereisen ze dat bezoekers een aanvraag indienen om meer te weten te komen over de kosten.

Wat ouders en studenten uit Quebec moeten weten over Engelse geschiktheid

Wat ouders en studenten uit Quebec moeten weten over Engelse geschiktheid

Vanaf het najaar van 2023 zullen Franstalige en allofone studenten, en Engelstalige studenten die hun Engelstalige certificaat niet hebben aangevraagd, een nieuw Frans examen moeten afleggen om af te studeren. De meeste van deze studenten zullen drie lessen Franse literatuur moeten volgen om zich voor te bereiden op het examen. Studenten die Engels op de lagere of middelbare school volgen, hebben al een certificaat en zijn vrijgesteld van het examen Frans. Zodra een student een geschiktheidscertificaat ontvangt, wordt zijn naam toegevoegd aan een database die wordt beheerd door het ministerie van Onderwijs. CEGEPS krijgt op 1 maart toegang tot de database.

0 reacties

Geef je mening

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

376 Victorialaan #200
Westmount, Canada, H3Z 1C3

Privacybeleid
Cookie beleid
Algemene voorwaarden
Groene Hosting-badge