Lesgeven in Canada

Als je een internationale docent bent die les wil geven in Canada, zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je de overstap maakt. Canada staat bekend om zijn uitstekende onderwijssysteem en veel internationale onderwijzers voelen zich aangetrokken tot het land vanwege de hoge kwaliteit van leven en de mogelijkheden die voor hen beschikbaar zijn. Hier zijn enkele tips en adviezen om je voor te bereiden op lesgeven in Canada.

  • Bekijk de vereisten voor lesgeven in Canada

Voordat u gaat solliciteren naar onderwijsfuncties in Canada, is het van essentieel belang om de vereisten voor onderwijs in het land te onderzoeken. Elke provincie en elk territorium heeft zijn eigen regels en je moet ervoor zorgen dat je over de nodige kwalificaties en certificaten beschikt om les te geven in het door jou gekozen gebied. De meeste provincies vereisen een bachelordiploma in het onderwijs of een verwant vakgebied, evenals een onderwijscertificering van een erkende instelling. Het is ook essentieel om een ​​goede beheersing van het Engels of het Frans te hebben, afhankelijk van de instructietaal op de school waar je les gaat geven.

  • Maak uzelf vertrouwd met het Canadese onderwijssysteem

Canada heeft een gerespecteerd onderwijssysteem, maar het kan verschillen van wat u in uw thuisland gewend bent. Het is essentieel om vertrouwd te raken met het Canadese onderwijssysteem, inclusief het curriculum, de lesmethoden en beoordelingsmethoden. Dit zal u helpen bij het voorbereiden van uw lesplannen en het aanpassen van uw manier van lesgeven om aan de behoeften van Canadese studenten te voldoen.

  • Onderzoek de arbeidsmarkt en kansen

Canada is een divers land en er zijn veel mogelijkheden voor internationale docenten om in verschillende omgevingen les te geven. Het is essentieel om onderzoek te doen naar de arbeidsmarkt en de mogelijkheden die beschikbaar zijn in de provincie of het territorium waar je les wilt geven. U kunt beginnen met het bekijken van vacaturesites, netwerken met andere docenten en rechtstreeks contact opnemen met scholen om te informeren naar mogelijke vacatures.

  • Vraag het juiste visum of werkvergunning aan

Als internationale opvoeder heb je een geldig visum of werkvergunning nodig om legaal in Canada te werken. Het is essentieel om de immigratievereisten te onderzoeken en het juiste visum of werkvergunning aan te vragen voordat u naar Canada verhuist. Het proces kan lang duren, dus het is het beste om het aanvraagproces zo snel mogelijk te starten.

  • Bereid je voor op de kosten van levensonderhoud

Canada staat bekend om zijn hoge levensstandaard, maar kan ook duur zijn. Voordat u naar Canada verhuist, is het essentieel om de kosten van levensonderhoud in het door u gekozen gebied te onderzoeken, inclusief huisvesting, voedsel, transport en andere uitgaven. Dit zal u helpen bij het budgetteren en voorbereiden op de kosten van levensonderhoud in Canada.

SchoolAdvice Vertegenwoordiging & Application Services

 

Als je een ervaren, internationale opvoeder bent die het idee verkent om als leraar of beheerder te werken binnen het Canadese particuliere en onafhankelijke schoolnetwerk, SchoolAdvice nodigt u uit om gebruik te maken van onze vertegenwoordigingsdiensten. 
Heb je een onderwijsgerelateerde vraag?

Lees meer

Nieuws van onze blog

Studenten uit Quebec onderzoeken de opties voor graad 12

Studenten uit Quebec onderzoeken de opties voor graad 12

Recente hervormingen van de taalwetgeving in Quebec, bekend als Bill 96 (wet 14), zijn geïmplementeerd om de Franse taal te beschermen. Deze hervormingen brengen nieuwe beperkingen en curriculumwijzigingen met zich mee voor Engelstalige CEGEP's. Met name zal de inschrijving van Engelse CEGEP-studenten beperkt zijn tot maximaal 17.5% van het volledige CEGEP-netwerk. Vanaf 2024 moeten Engelse CEGEP-studenten vijf cursussen Frans volgen. Studenten met een Certificate of Eligibility (COE) hebben de mogelijkheid om alle vijf studiepunten te volgen als cursus Frans als tweede taal of om reguliere cursussen Frans te combineren. Aan de andere kant moeten studenten zonder COE kiezen voor een combinatie van Frans als tweede taal en reguliere lessen Frans. Bovendien moeten studenten zonder COE slagen voor een examen in het Frans genaamd Épreuves uniformes en langue d'enseignement et littérature (ÉULEL) om te kunnen afstuderen, een vereiste die ook van toepassing is op Franse CEGEP-studenten.

Live Chat stimuleert inschrijving voor privéscholen

Live Chat stimuleert inschrijving voor privéscholen

In een post-COVID-wereld is de inschrijving voor particuliere en onafhankelijke scholen verschoven. Hoewel sommige scholen weer op het goede spoor zitten, hebben velen dit jaar moeite om het aantal te bereiken dat nodig is om programma's en docenten in stand te houden. Gebaseerd op onze eigen ervaring bij SchoolAdvice, is livechat de beste tool geweest om betrokkenheid te stimuleren en ons bedrijf te laten groeien. Deze blog biedt particuliere en onafhankelijke scholen enkele strategieën voor het implementeren van livechat voor hun scholen.

Een Admissions Consultant selecteren - Top 10 tips.

Een Admissions Consultant selecteren - Top 10 tips.

Het kiezen van de juiste school kan een overweldigende en uitdagende taak zijn. Met zoveel mogelijkheden kan het lastig zijn om te bepalen welke school het beste bij je past. Dit is waar een toelatingsconsulent van onschatbare waarde kan zijn. In deze blog belichten we de belangrijkste voordelen van het gebruik van een toelatingsadviseur en de belangrijkste kenmerken waarop u moet letten bij het kiezen van een toelatingsadviseur.

0 reacties

Geef je mening

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

376 Victorialaan #200
Westmount, Canada, H3Z 1C3

Privacybeleid
Cookie beleid
Algemene Voorwaarden
Groene Hosting-badge