Engelse geschiktheidscertificaten

Dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op 21 februari 2023 in de Montreal, Gazette door Katherine Wilton
Hier vindt u informatie over het aanvragen van een certificaat en wie in aanmerking komt voor Engelse scholen in Quebec.
Engelse geschiktheidscertificaten: moet u weten

Zodra een student een geschiktheidscertificaat ontvangt, wordt zijn naam toegevoegd aan een database die wordt beheerd door het ministerie van Onderwijs. CEGEPS zal tegen 1 maart toegang hebben tot de database. FOTO DOOR ALLEN MCINNIS /Montreal Gazette

Dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op 21 februari 2023 in de Montreal, Gazette door Katherine Wilton
Hier vindt u informatie over het aanvragen van een certificaat en wie in aanmerking komt voor Engelse scholen in Quebec.

Engelse geschiktheidscertificaten: moet u weten

Zodra een student een geschiktheidscertificaat ontvangt, wordt zijn naam toegevoegd aan een database die wordt beheerd door het ministerie van Onderwijs. CEGEPS zal tegen 1 maart toegang hebben tot de database. FOTO DOOR ALLEN MCINNIS /Montreal Gazette

Dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op 21 februari 2023 in de Montreal, Gazette door Katherine Wilton
Hier vindt u informatie over het aanvragen van een certificaat en wie in aanmerking komt voor Engelse scholen in Quebec.

Engelse geschiktheidscertificaten: moet u weten

Zodra een student een geschiktheidscertificaat ontvangt, wordt zijn naam toegevoegd aan een database die wordt beheerd door het ministerie van Onderwijs. CEGEPS zal tegen 1 maart toegang hebben tot de database. FOTO DOOR ALLEN MCINNIS /Montreal Gazette

Vanaf het najaar van 2023 zullen Franstalige en allofone studenten, en Engelstalige studenten die hun Engelstalige certificaat niet hebben aangevraagd, een nieuw Frans examen moeten afleggen om af te studeren.

De meeste van deze studenten zullen drie lessen Franse literatuur moeten volgen om zich voor te bereiden op het examen.
Studenten die Engels op de lagere of middelbare school volgen, hebben al een certificaat en zijn vrijgesteld van het examen Frans. Zodra een student een geschiktheidscertificaat ontvangt, wordt zijn naam toegevoegd aan een database die wordt beheerd door het ministerie van Onderwijs. CEGEPS krijgt op 1 maart toegang tot de database.

Engelstalige studenten die in het Frans naar school gaan, moeten hun geschiktheidscertificaat hebben voordat ze afstuderen aan de middelbare school als ze willen worden vrijgesteld van het Franse eindexamen. Voor het behalen van een certificaat moeten deze leerlingen een afspraak maken bij het Engelse schoolbestuur voor hun territorium. Als u uw kinderen in het Frans naar school stuurt, blijven uw kleinkinderen en hun nakomelingen in aanmerking komen voor Engels, zolang elke generatie het certificaat aanvraagt.

Nu de uitgifte van geschiktheidscertificaten weer in het nieuws is, volgt hier een inleiding over hoe u een certificaat kunt aanvragen en details over wie in aanmerking komt om Engelse scholen in Quebec te bezoeken.

Volgens het Franse taalhandvest komen de volgende personen in de meeste gevallen in aanmerking voor een Engelse opleiding.

— Een kind dat in Quebec woont, komt in aanmerking voor Engels als zij of een broer of zus het grootste deel van hun lagere of middelbare school in Canada in het Engels hebben gestudeerd. Een van de ouders moet een Canadees staatsburger zijn.
— Een kind van wie de Canadese ouder het grootste deel van zijn basisonderwijs in Canada in het Engels heeft gevolgd.
— Een kind met een ernstige leerstoornis. Dit is onder voorbehoud van goedkeuring door de overheid.
— Kinderen van ouders die tijdelijk in Quebec wonen met een studie- of werkvergunning.
Dit zijn enkele van de meest voorkomende gevallen. Als u niet zeker bent van uw situatie, neem dan contact op met uw plaatselijke schoolbestuur.

Hoe toe te passen:
— De ouder of wettelijke voogd van het kind moet contact opnemen met het schoolbestuur of de particuliere basisschool waar het kind naar toe wil.
— Ouders vullen een aanvraag in en moeten ondersteunende documenten overleggen, waaronder de originele geboorteakte van het kind met de namen van beide ouders (lang formulier).
- Als een ouder in Quebec is opgeleid, moet hij zijn geschiktheidscertificaat overleggen. Als ze hun certificaat zijn kwijtgeraakt, kan hun geschiktheid worden geverifieerd in een database waar schoolbestuurders toegang toe hebben.
— Als een Canadese ouder onderwijs heeft genoten op een lagere school in andere delen van Canada, moeten ze bewijzen dat ze het grootste deel van het onderwijs in het Engels hebben gevolgd. In de meeste gevallen is dit een brief van de school of het schoolbestuur waarin wordt verklaard dat het grootste deel van hun basisonderwijs in het Engels is gevolgd.
— Het schoolbestuur of de particuliere school stuurt de aanvraag door naar het ministerie van Onderwijs. Als het kind in aanmerking komt, wordt er een certificaat naar het tehuis gestuurd.

Wat als ik een geschiktheidscertificaat ben kwijtgeraakt?
— Sommige Engelse schoolbesturen hebben een formulier op hun website staan ​​dat ingevuld moet worden om een ​​nieuw exemplaar te krijgen.
— Als u een duplicaat nodig heeft, kunt u een formulier met het verzoek om een ​​kopie naar dit adres sturen, samen met de uitgebreide geboorteakte van uw kind:
Toelaatbaarheid in het Engels
600 Fullum St., 10e verdieping
Montréal, Que. H2K 4L1

Heb je een onderwijsgerelateerde vraag?

0 reacties

Geef je mening

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

376 Victorialaan #200
Westmount, Canada, H3Z 1C3

Privacy Policy
Cookie beleid
Algemene Voorwaarden
Groene Hosting-badge