Privéschoolgeld

Een belangrijk onderdeel van onze missie bij SchoolAdvice is om gezinnen informatie te geven over onafhankelijke en particuliere scholen. Om dit doel te bereiken publiceren wij profielpagina's van scholen. Standaardprofielen worden ontwikkeld door ons onderzoeksteam. Ze bekijken schoolwebsites en nemen contact op met schoolambtenaren voor meer informatie over de scholen. Aangezien scholen geen kosten betalen voor een standaard profiellijst, is onze database alomvattend en daarom claimen we dat het 'Canada's meest inclusieve schoolgids' is. Hoewel de overgrote meerderheid van deze scholen Canadees is, blijven we een toenemend aantal Amerikaanse en internationale scholen toevoegen. Tot op heden hebben we meer dan 600 gepubliceerde profielpagina's op SchoolAdvice.net.

Elke januari beginnen we met het beoordelen en bijwerken van profielen om wijzigingen in academische programma's, aangeboden cijfers, updates voor docenten en administratie en wijzigingen in collegegeld en schoolgeld weer te geven. Dit jaar hebben we enkele nieuwe trends opgemerkt in de manier waarop scholen ervoor kiezen informatie over collegegeld en vergoedingen op hun websites te publiceren (of niet te publiceren). Een groeiend aantal scholen vermeldt geen tarieven meer op de website van de school. In plaats daarvan vereisen ze dat bezoekers een aanvraag indienen om meer te weten te komen over de kosten. Hoewel dit zal helpen om de mailinglijst van de school te laten groeien, zijn we er niet zeker van dat dit een effectieve wervingsstrategie zal zijn.

Heb je een onderwijsgerelateerde vraag?

Meer trends in prijzen voor privéscholen...

 

Bijles privéschool neemt toe. Inflatie in 2023 drijft de prijzen op en privéschoollessen vormen daarop geen uitzondering. Voor het studiejaar 6-7 zien we een gemiddelde stijging van circa 2023-2024%.

Aanvullende en voorwaardelijke toeslagen zijn in opmars. We zien een toenemend aantal scholen dat 'nieuwe student'- of 'nieuwe familie'-vergoedingen vraagt. Dit zijn over het algemeen eenmalige kosten die worden toegewezen aan een nieuwe inschrijving. Ze kunnen variëren van $ 500 tot $ 8,000, afhankelijk van de school en ze kunnen al dan niet variëren met het aantal broers en zussen dat op de school is ingeschreven. Deze kosten worden niet terugbetaald zodra het toelatingsaanbod door de familie is aanvaard.  

Aanmeldingskosten zijn niet-restitueerbaar en kunnen per school verschillen. Gemiddeld zijn de aanvraagkosten waarschijnlijk $ 250.00. We zien dat kleinere particuliere scholen aanvraagkosten in rekening brengen. In voorgaande jaren brachten veel kleinere scholen geen inschrijfgeld in rekening.

Kosten voor kapitaalfinanciering kan optreden als een jaarlijkse of eenmalige vergoeding, afhankelijk van de school. Deze fondsen worden gebruikt om de infrastructuur van een school te onderhouden of uit te breiden en kunnen variëren afhankelijk van de behoeften van de school. We zien vergoedingen variërend van honderden tot duizenden dollars.

Internationale studentenkosten kan van toepassing zijn op gezinnen waarvan de kinderen naar een privéschool gaan die een Canadese studievergunning hebben verkregen. Provinciale subsidies (beschikbaar in sommige provincies, maar niet alle) voor particuliere scholen worden niet toegekend aan studenten die zijn geregistreerd als 'Internationaal'. De school maakt het verschil bij met de International Student Fee. Een toenemend aantal scholen rekent internationale kosten aan, ongeacht overheidssubsidies. Canada is een populaire keuze voor internationale studenten en een belangrijke bron van inkomsten voor particuliere en openbare scholen.  

Investeringsprogramma's en obligaties worden een steeds populairdere financieringsbron voor particuliere scholen. Nieuwe gezinnen zijn verplicht een renteloze lening aan de school te verstrekken. Ze kunnen een eenmalige betaling zijn of meerdere betalingen die over een paar jaar zijn gepland. Sommige nieuwere scholen hebben hun uitbreidings- en bouwprojecten op deze manier gefinancierd. De bedragen kunnen aanzienlijk zijn, van $ 5,000 tot $ 25,000 per gezin. Het geld blijft bij de school totdat de leerling of het gezin de school verlaat. De school zal vaak een beroep doen op de familie om de schuld om te zetten in een gift als het tijd is om terug te betalen.

“Het kiezen van een privéschool is een belangrijke beslissing voor elk gezin. Hoewel de kosten voor de meeste gezinnen een belangrijke overweging zullen zijn, zijn het het academische programma, de onderwijs- en leerstrategieën, het schoolleiderschap en de kracht van de faculteit die de meeste invloed zouden moeten hebben op de uiteindelijke beslissing.”

Lees meer

Nieuws van onze blog

Een Admissions Consultant selecteren - Top 10 tips.

Een Admissions Consultant selecteren - Top 10 tips.

Het kiezen van de juiste school kan een overweldigende en uitdagende taak zijn. Met zoveel mogelijkheden kan het lastig zijn om te bepalen welke school het beste bij je past. Dit is waar een toelatingsconsulent van onschatbare waarde kan zijn. In deze blog belichten we de belangrijkste voordelen van het gebruik van een toelatingsadviseur en de belangrijkste kenmerken waarop u moet letten bij het kiezen van een toelatingsadviseur.

Lesgeven in Canada, een gids voor internationale docenten

Lesgeven in Canada, een gids voor internationale docenten

Als je een internationale docent bent die les wil geven in Canada, zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je de overstap maakt. Canada staat bekend om zijn uitstekende onderwijssysteem en veel internationale onderwijzers voelen zich aangetrokken tot het land vanwege de hoge kwaliteit van leven en de mogelijkheden die voor hen beschikbaar zijn. Hier zijn enkele tips en adviezen om je voor te bereiden op lesgeven in Canada.

Wat ouders en studenten uit Quebec moeten weten over Engelse geschiktheid

Wat ouders en studenten uit Quebec moeten weten over Engelse geschiktheid

Vanaf het najaar van 2023 zullen Franstalige en allofone studenten, en Engelstalige studenten die hun Engelstalige certificaat niet hebben aangevraagd, een nieuw Frans examen moeten afleggen om af te studeren. De meeste van deze studenten zullen drie lessen Franse literatuur moeten volgen om zich voor te bereiden op het examen. Studenten die Engels op de lagere of middelbare school volgen, hebben al een certificaat en zijn vrijgesteld van het examen Frans. Zodra een student een geschiktheidscertificaat ontvangt, wordt zijn naam toegevoegd aan een database die wordt beheerd door het ministerie van Onderwijs. CEGEPS krijgt op 1 maart toegang tot de database.

0 reacties

Geef je mening

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

376 Victorialaan #200
Westmount, Canada, H3Z 1C3

Privacybeleid
Cookie beleid
Algemene voorwaarden
Groene Hosting-badge