Privéschoolgeld

Een belangrijk onderdeel van onze missie bij SchoolAdvice is om gezinnen informatie te geven over onafhankelijke en particuliere scholen. Om dit doel te bereiken publiceren wij profielpagina's van scholen. Standaardprofielen worden ontwikkeld door ons onderzoeksteam. Ze bekijken schoolwebsites en nemen contact op met schoolambtenaren voor meer informatie over de scholen. Aangezien scholen geen kosten betalen voor een standaard profiellijst, is onze database alomvattend en daarom claimen we dat het 'Canada's meest inclusieve schoolgids' is. Hoewel de overgrote meerderheid van deze scholen Canadees is, blijven we een toenemend aantal Amerikaanse en internationale scholen toevoegen. Tot op heden hebben we meer dan 600 gepubliceerde profielpagina's op SchoolAdvice.net.

Elke januari beginnen we met het beoordelen en bijwerken van profielen om wijzigingen in academische programma's, aangeboden cijfers, updates voor docenten en administratie en wijzigingen in collegegeld en schoolgeld weer te geven. Dit jaar hebben we enkele nieuwe trends opgemerkt in de manier waarop scholen ervoor kiezen informatie over collegegeld en vergoedingen op hun websites te publiceren (of niet te publiceren). Een groeiend aantal scholen vermeldt geen tarieven meer op de website van de school. In plaats daarvan vereisen ze dat bezoekers een aanvraag indienen om meer te weten te komen over de kosten. Hoewel dit zal helpen om de mailinglijst van de school te laten groeien, zijn we er niet zeker van dat dit een effectieve wervingsstrategie zal zijn.

Heb je een onderwijsgerelateerde vraag?

Meer trends in prijzen voor privéscholen...

 

Bijles privéschool neemt toe. Inflatie in 2023 drijft de prijzen op en privéschoollessen vormen daarop geen uitzondering. Voor het studiejaar 6-7 zien we een gemiddelde stijging van circa 2023-2024%.

Aanvullende en voorwaardelijke toeslagen zijn in opmars. We zien een toenemend aantal scholen dat 'nieuwe student'- of 'nieuwe familie'-vergoedingen vraagt. Dit zijn over het algemeen eenmalige kosten die worden toegewezen aan een nieuwe inschrijving. Ze kunnen variëren van $ 500 tot $ 8,000, afhankelijk van de school en ze kunnen al dan niet variëren met het aantal broers en zussen dat op de school is ingeschreven. Deze kosten worden niet terugbetaald zodra het toelatingsaanbod door de familie is aanvaard.  

Aanmeldingskosten zijn niet-restitueerbaar en kunnen per school verschillen. Gemiddeld zijn de aanvraagkosten waarschijnlijk $ 250.00. We zien dat kleinere particuliere scholen aanvraagkosten in rekening brengen. In voorgaande jaren brachten veel kleinere scholen geen inschrijfgeld in rekening.

Kosten voor kapitaalfinanciering kan optreden als een jaarlijkse of eenmalige vergoeding, afhankelijk van de school. Deze fondsen worden gebruikt om de infrastructuur van een school te onderhouden of uit te breiden en kunnen variëren afhankelijk van de behoeften van de school. We zien vergoedingen variërend van honderden tot duizenden dollars.

Internationale studentenkosten kan van toepassing zijn op gezinnen waarvan de kinderen naar een privéschool gaan die een Canadese studievergunning hebben verkregen. Provinciale subsidies (beschikbaar in sommige provincies, maar niet alle) voor particuliere scholen worden niet toegekend aan studenten die zijn geregistreerd als 'Internationaal'. De school maakt het verschil bij met de International Student Fee. Een toenemend aantal scholen rekent internationale kosten aan, ongeacht overheidssubsidies. Canada is een populaire keuze voor internationale studenten en een belangrijke bron van inkomsten voor particuliere en openbare scholen.  

Investeringsprogramma's en obligaties worden een steeds populairdere financieringsbron voor particuliere scholen. Nieuwe gezinnen zijn verplicht een renteloze lening aan de school te verstrekken. Ze kunnen een eenmalige betaling zijn of meerdere betalingen die over een paar jaar zijn gepland. Sommige nieuwere scholen hebben hun uitbreidings- en bouwprojecten op deze manier gefinancierd. De bedragen kunnen aanzienlijk zijn, van $ 5,000 tot $ 25,000 per gezin. Het geld blijft bij de school totdat de leerling of het gezin de school verlaat. De school zal vaak een beroep doen op de familie om de schuld om te zetten in een gift als het tijd is om terug te betalen.

“Het kiezen van een privéschool is een belangrijke beslissing voor elk gezin. Hoewel de kosten voor de meeste gezinnen een belangrijke overweging zullen zijn, zijn het het academische programma, de onderwijs- en leerstrategieën, het schoolleiderschap en de kracht van de faculteit die de meeste invloed zouden moeten hebben op de uiteindelijke beslissing.”

Lees meer

Nieuws van onze blog

Een revolutie in het onderwijs: online geïndividualiseerd leren en AI-leraren

Een revolutie in het onderwijs: online geïndividualiseerd leren en AI-leraren

De afgelopen jaren is het onderwijslandschap snel geëvolueerd, gedreven door technologische vooruitgang en een verschuiving naar gepersonaliseerde leerervaringen. Met de opkomst van online geïndividualiseerde onderwijsplatforms en de ontwikkeling van AI-aangedreven bots die als menselijke leraren kunnen optreden, krijgt de toekomst van het vwo een nieuwe vorm. Laten we eens kijken hoe deze ontwikkelingen een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we leren op vwo-niveau benaderen.

Gepersonaliseerd online leren

Gepersonaliseerd online leren

De afgelopen jaren staat online onderwijs in de schijnwerpers en biedt het een alternatieve en populaire keuze voor vwo-studenten. Nu gepersonaliseerd online leren steeds belangrijker wordt, zijn de traditionele fysieke scholen niet langer de enige optie. Deze innovatieve aanpak brengt een groot aantal voordelen met zich mee ten opzichte van conventioneel leren in de klas, wat leidt tot betere academische resultaten en het bevorderen van geïndividualiseerde groei. Neem deel aan deze blogpost terwijl we de opwindende voordelen van gepersonaliseerd online middelbaar onderwijs verkennen.

Studenten uit Quebec onderzoeken de opties voor graad 12

Studenten uit Quebec onderzoeken de opties voor graad 12

Recente hervormingen van de taalwetgeving in Quebec, bekend als Bill 96 (wet 14), zijn geïmplementeerd om de Franse taal te beschermen. Deze hervormingen brengen nieuwe beperkingen en curriculumwijzigingen met zich mee voor Engelstalige CEGEP's. Met name zal de inschrijving van Engelse CEGEP-studenten beperkt zijn tot maximaal 17.5% van het volledige CEGEP-netwerk. Vanaf 2024 moeten Engelse CEGEP-studenten vijf cursussen Frans volgen. Studenten met een Certificate of Eligibility (COE) hebben de mogelijkheid om alle vijf studiepunten te volgen als cursus Frans als tweede taal of om reguliere cursussen Frans te combineren. Aan de andere kant moeten studenten zonder COE kiezen voor een combinatie van Frans als tweede taal en reguliere lessen Frans. Bovendien moeten studenten zonder COE slagen voor een examen in het Frans genaamd Épreuves uniformes en langue d'enseignement et littérature (ÉULEL) om te kunnen afstuderen, een vereiste die ook van toepassing is op Franse CEGEP-studenten.

0 reacties

Geef je mening

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

376 Victorialaan #200
Westmount, Canada, H3Z 1C3

Privacy Policy
Cookie beleid
Algemene Voorwaarden
Groene Hosting-badge